Minder voerverspilling

Bij iFEED vinden we het belangrijk om ervoor te zorgen dat je paarden goed worden gevoerd en dat je tegelijkertijd niets verspilt. Veel mensen gaan ervan uit dat als je een automatisch voersysteem gebruikt, je uiteindelijk voer of andere middelen (elektriciteit, tijd etc.) verspilt, maar met iFEED is dit niet het geval. We willen je juist helpen om verspilling van paardenvoer tegen te gaan en kosten te besparen.

Hoeveelheid voer

Allereerst, hoeveel zou je paard moeten eten? Volgens myhorseuniversity.com zou je paard tussen de 1,5-3% van zijn lichaamsgewicht aan droge stof moeten eten. Dit hangt natuurlijk af van de leeftijd, het energieniveau en zelfs de algemene eetlust van je paard. iFEED producten zijn geweldig om ervoor te zorgen dat je verspilling van paardenvoer vermindert en ook om ervoor te zorgen dat je paard niet overvoed is of te veel kan eten.

Als het gaat om het verspillen van graan, kun je met onze producten de hoeveelheid voer portioneren die je paard(en) in één keer kan/kunnen opeten, wat voorkomt dat ze te veel eten en zichzelf ziek maken.

Vóór iFEED was een veelgebruikte techniek om overeten te voorkomen het plaatsen van grote stenen tussen het hooi, waardoor het paard gedwongen werd om rond het obstakel heen te eten en meestal zo gefrustreerd raakte dat het stopte zodra het vol zat en het de moeite niet meer waard was.

Hooi en ruwvoer

Voor hooi en ruwvoer kan het lastig zijn om te controleren hoeveel er wordt gegeten en hoeveel er wordt verspild. Een aantal voorwaarden waar je rekening mee moet houden als je de verspilling van paardenvoer wilt verminderen, zijn de volgende:

– Waar eet je paard, en ‘verplaatsen’ ze een deel van hun hooi om elders te eten, om toegang te hebben tot water, schaduw, gezelschap, etc.
Eten tijdens het onderdompelen van de mond in water verspilt vaak hooi en vervuilt de watertoevoer.
– Wat ligt er onder het hooi of voedsel dat ze eten? Matten in de stal zijn geweldige plekken om voer op te leggen om te voorkomen dat zand en vuil door het voer worden gemengd, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van je paard en waardoor een deel van het voer op een gegeven moment onbruikbaar wordt.
– Denk na over je hooibron. Als je hooileveringen twijfelachtig of van lage kwaliteit zijn, moet je andere opties overwegen (je paard ZAL het verschil merken). Misschien kun je zelfs samenwerken met andere paardenhouderijen in jouw omgeving om grotere ladingen hooi van hoge kwaliteit in jouw regio te krijgen.

Dit zijn slechts een paar eenvoudige manieren om verspilling van paardenvoer te verminderen en tegelijkertijd de levenskwaliteit van je paarden te verbeteren!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En mis geen enkele update of innovatie.

[contact-form-7 id=”210″ /]